1 år efter pandemin – Hur gick det för oss?

Det har gått ett och halvt år sedan pandemin bröt ut runt om i världen och man har inte kunnat undgå att den har förändrat våra liv. Vad har det inneburit för oss på Ladies & Gentlemen och vår bransch? Häng med oss i vårt första blogginlägg så ska vi berätta mer!

Vi minns dagen som kom ner som en blixt. Den 16 mars 2020 var salongen plötsligt tom på kunder och hela Solna Centrum var ödelagt. Gränserna stängdes, restriktioner infördes och folk skulle jobba hemifrån – de som kunde jobba hemifrån vill säga. Paniken var total hos oss, vad gör vi nu?

Hon som var 80 sjömil från oss hade knappat hem sin favorit-mousse direkt i mobilen!

Som många andra företag led vi mycket av restriktionerna. Även om frisörbesöken uteblev så fanns ju behovet fortfarande att tvätta håret och styla till det inför zoom-mötet. Kunderna kan inte komma till oss – så då får vi försöka komma till er på något sätt! Det var det mottot vi hade när idén kläcktes om att starta en webshop så kunderna kunde handla sina hårvårdsprodukter. För även om behovet av att handla sin hårvård var mindre, så behövde kunderna fortfarande handla och gärna från sin frisör!

När webshopen väl var lanserad så dröjde det endast någon dag innan den första ordern kom – från Visby på Gotland! ”Åh, så bra att man kan handla av er på nätet nu” hörde kunden av sig. Hon som var 80 sjömil från oss hade knappat hem sin favorit-mousse direkt i mobilen!

På salongen lyckades vi parera det svåra läget som vi och många andra frisörsalongen gick igenom. Vi skapade en trygghet för dom kunderna som besökte oss genom hålla 2m avstånd mellan varje arbetsstation och att frisörerna använde munskydd.

Hur har hårtrenderna förändrats under pandemin?

Med uteblivna frisörbesök levde kundernas hår sina egna liv. Nu när kunderna har hittat tillbaka till hårsalongerna vittnar våra frisörer om att de aldrig har sätt så mycket utväxter på kvinnorna och herrarna kommer in Beatles-kalufser. Alla ber om att få håret avklippt, gärna kort och utväxterna ska bort!

Dessvärre har pandemin haft även dålig inverkan på människors hår. Dom som har gått igenom Covid-19 sjukdom säger att de tappar håret i enorma mängder. Det har lett till en försäljningsboom av produkter mot håravfall i salongen och vår webshop. ”Dom kommer in till oss och behöver råd om vad de kan använda för att få tillbaka håret. Nu när kunderna har varit borta från sina frisörbesök är dom beredda att lägga mera pengar än vad om brukar göra” säger frisörerna på salongen. 

Produkter för håravfall

Nu när vi smått har gått tillbaka som det var förr så har pandemin lärt oss ett och annat. En sak är vi dock säkra på – vår satsning med webshop av hårvårdsprodukter är här för att stanna. Även om vi helst vill att kunderna kommer in till oss och handlar sina hårvårdsprodukter så vet vi själva att det inte finns något bekvämare att ligga i soffan och knappa hem sina varor direkt i mobilen!

Happy shopping!